Αλλαγές στον οργανισμό και πως επηρεάζει την πρόσληψη τροφής

Αλλαγές στη γεύση και στην όσφρηση

Η γεύση και η όσφρηση μειώνονται με την ηλικία. Περίπου 1 στα 4 άτομα παρουσιάζει μειωμένη ικανότητα να αντιληφθεί μία ή περισσότερες από τις βασικές γεύσεις (γλυκό, πικρό, ξινό, αλμυρό) σε ικανοποιητικό επίπεδο.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Χρησιμοποιείτε μυρωδικά, μπαχαρικά, κρεμμύδι, σκόρδο, χυμό ντομάτας και λεμονιού, τα οποία προσδίδουν επιπλέον γεύση στα φαγητά.
  • Τρώτε αργά, ώστε να αντιλαμβάνεστε καλύτερα τις γεύσεις και τα αρώματα των τροφίμων.

Αλλαγές στη λειτουργία του εντέρου
Στοματική υγεία
Άλλοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την πρόσληψη τροφής